top of page

Supersole

Konceptet indebærer ordinering og udformning af SuperSole indlægssåler som supplement til alm. fysioterapi i tilfælde, hvor en indlægssål kan medvirke til at afhjælpe eller forebygge fodrelaterede problemer, der manifesteres i kroppen.  

SuperSoleSuperSole konceptet anvendes i privat praksis og findes på nuværende tidspunkt i Danmark, Tyskland, Spanien, Sverige samt Norge.

 

Konceptet indebærer ordinering og udformning af SuperSole indlægssåler som supplement til alm. fysioterapi i tilfælde, hvor en indlægssål kan medvirke til at afhjælpe eller forebygge fodrelaterede problemer, der manifesteres i kroppen. De vigtigste hensigter med SuperSole indlægssåler er korrektion og stødabsorbering.

 

Uddannelse

At kunne arbejde med SuperSole konceptet kræver en særlig uddannelse. Den består af 3 kurser á 15 lektioner.

 

Kursus 1 gennemgår funktionel anatomi, forsk. fodtyper og – stillinger og deres sammenhæng med div. symptomer. Man bliver bekendt med SuperSoles undersøgelsesskema, der lægger vægt på grundig analyse af holdning og fodstilling (i stilstand og bevægelse), ligesom bevægelighed vurderes i relevante led. Desuden lærer man at fremstille og teste effekt af indlægssålerne, hvorfor det er muligt at anvende konceptet i praksis allerede efter kursus 1.

 

På kursus 2 ligger fokus på undersøgelse og manuel beh. af UE´s led.

 

På kursus 3 gennemgås, hvordan indlægssålerne kan anvendes til specielle målgrupper såsom rheumatoid artrit, diabetespatienter eller børn.

 

Indlægssålerne

Konceptet arbejder med 5 basissåler: Care, Extrem, Active, Power og Slim.

 

Udformning

Hvis det efter anamnese og undersøgelse viser sig, at indlægssåler kan afhjælpe patientens problem, fremstilles der et par individuelt udformede SuperSole indlægssåler. Sålen opvarmes og placeres på en såkaldt ”Molding stand”, hvorefter patienten træder op på sålen.

 

Indlægssålerne kan genopvarmes. Det giver fysioterapeuten mulighed for at ændre dem løbende. Fx hvis patientens fodstilling ændres som følge af indlægssål eller anden fys. beh. Patienterne opfordres til at få indlægssålerne kontrolleret og evt. justeret hver 4.-6. måned.

bottom of page