top of page

Løbestil

Her kan du læse om hvad din løbestil kan betyde for din krop og forskellige årsager til løbeskader

Der findes næsten lige så mange forskellige måde at løbe på, som der findes mennesker. Nogle mennesskers løbestil er mere hensigtsmæssig end andre. Kroppens vægt forplanter sig op til 3 gange i kroppens led for hver skridt. Derfor kan en biomekanisk fejlstilling være problematisk og føre til forskellige typer af skader.

 

Op mod 80 % af alle løbere bliver skadet i større eller mindre omfang hvert år. De hyppigste løbeskader er smerter i knæskalsområdet, løberknæ, svangseneirritation, meniskskader i knæet og skinnebensirritation. Som det fremgår, er knæet mest udsat og det er overbelastningsskader i senevævet der dominerer. Man ved fra forskningen at skinnebensirritation er den hyppigste skade hos nybegyndere. Årsagerne til at løbeskaderne opstår er mange.

 

De væsentligste risikofaktorer for løbeskader er:

  • Tidligere skader.

  • Ændringer i træningsmængde og -intensitet.

  • Forhøjet BMI.

 

Desuden ved man at en træningsmængde over 64 km. pr. uge disponerer for skader. Andre riskofaktorer er alder, køn, smidighed, kropsbygning, hvilket underlag man træner på, sko, ernæring, restitution og opvarmning.

 

Vi tilbyder specialiseret analyse

Vejle Fysioterapi og Træning har specialuddannede fysioterapeuter der kan tilbyde dig at lave en komplet løbestilsanalyse med hi-speed kamera. På vores løbebånd vil vi via en videooptagelse afdække de mindste detaljer i dit løb. Vi udarbejder et relevant træningsprogram, vejleder omkring ændret valg af løbesko samt evt. konstruktion af korrigerende indlæg (supersole, Formthotics).

bottom of page