top of page

GLA:D Træning

GLA:D henvender sig til patienter med slidgigt (artrose) i hofter eller knæ, med fokus på patientuddannelse, vejledning og træning.

Superviseret træning til dig med smerter/slidgigt i hofter eller knæ.

Smerter i knæ og hofter kan give begrænsninger og gener i hverdagen. Mange med slidgigt oplever at de har smerter og derfor må sige fra til forskellige aktiviteter. Nogle tror fejlagtigt at træning vil give øget slid, men med den rette træning vil de fleste opleve at få færre smerter og bedre funktion. Operation hvor man skifter et led kan ofte udskydes eller helt undgås.

GLA:D® står for "Godt Liv med Artrose i Danmark" og er et træningskoncept udviklet i Sverige. Noget af det specielle ved GLA:D er, at træningen er superviseret af en specialuddannet fysioterapeut og at der indgår patientuddannelse hvor man lærer om slidgigt.

Udgangspunkt i dine behov og ønsker

Forløbet løber over 8 uger med træning/undervisning to gange om ugen. Der er fokus på at du selv skal kunne varetage træningen efter GLA:D forløbet - enten i vores træningscenter eller derhjemme.

Som det første vil du komme til en konsultation hos en fysioterapeut hvor du bliver undersøgt og testet så der kan laves en træningsplan som tager højde for dine udfordringer og dine ønsker. Til holdtræningen vil du møde andre med slidgigt og der er en hyggelig stemning på holdet hvor der også er tid til erfaringsudveksling.

Slidgigt og overvægt

På landsplan ser man at over halvdelen af deltagerne på GLA:D træningen er overvægtige. De ekstra kilo giver en øget belastning af både hofter og knæ og det kan derfor være en fordel at tabe sig. Du har mulighed for en gratis og uforpligtende snak med klinikkens diætist Lena Keller.

Stor tilfredshed

"Der er stor deltagertilfredshed i GLA:D®. Umiddelbart efter forløbet angiver 9 ud af 10 patienter, at de synes godt eller meget godt om      GLA:D®. Ligeledes angiver 9 ud af 10, at de minimum en gang om ugen anvender det de har lært i GLA:D®-forløbet."

Kilde: GLA:D årsrapport 2019

Træningen foregår ved Vejle Fysioterapi og Træning hvor der er holde både først og sidst på dagen. Klinikkens specialuddannede fysioterapeut indenfor GLA:D-konceptet er Mathias Vestergaard.

Vil du høre mere om GLA:D eller tilmelde dig - Så kontakt os her

GLA:D forløb

  • Konsultation og undersøgelse

  • 8 ugers holdtræning med en fysioterapeut

  • Træning 2 x ugen

  • Undervisning om slidgigt

  • Afsluttende samtale med fysioterapeut

bottom of page